luni, 12 decembrie 2016

Sfaturi pentru unghii sanatoase


Unghiile sunt o carte de vizita pentru fiecare dintre noi. Sa le mentinem sanatoase este o misiune dificila, asa ca trebuie sa urmam anumiti pasi ca sa avem unghii sanatoase, stralucitoare si fericite:

Unghiile se rup, se exfoliaza se subtiaza tot timpul si din diferite motive, asa ca ne-am gandit sa va dam cateva sfaturi cum sa reparati sau sa preveniti aceste lucruri. Daca aveti unghii fragile si uscate, ar trebui sa consumati cat mai multe alimente bogate in:

-vitamina A: caise, broccoli, morcovi;
- calciu: lapte, iaurt, branzeturi si migdale.

Sucul de morcovi este bogat in vitamina A, calciu si fosfor si ajuta la intarirea unghiilor, incercati sa consumati macar un pahar de suc natural de morcovi pe zi.

Desi suntem obisnuite sa folosim diluant pe baza de acetona pentru a indeparta oja de pe unghii, acesta nu este recomandat deoarece le usca si le subtiaza. Incercati sa folositi dizolvant care nu contine acetona, il gasiti in magazinele de cosmetice.

Hidratati-va mainile zilnic cu crema pentru tipul vostru de piele. Cel putin de doua ori pe saptamana tineti mainile pentru 15 de minute in lapte cald, ulei de ricin cald sau ulei de masline cald, acestea vor hidrata si intari unghiile.

Inlaturati oja de unghii o data pe saptamana si lasati-le sa respire cel putin 24 de ore dupa ce ati facut un tratament dintre cele de mai sus, pentru a preveni ingalbenirea acestora.

Nu este indicat sa va faceti manichiura imediat dupa baie deoarece unghiile se vor rupe mai usor, va sugeram sa le stergeti bine, sa eliminati surplusul de apa si sa evitati exfolierea.

Purtati manusi cand spalati haine sau vase, deoarece detergentii au un efect nociv asupra unghiilor.

Pastrati unghiile voastre la o lungime potrivita si piliti-le intr-o singura directie, nu inainte si inapoi, astfel veti preveni ruperea acestora.

Folositi oja de unghii care cotine vitamine. Aplicati oja saptamanal chiar si doar un un strat transparent, acesta ajuta la protejarea unghiilor. Daca preferati oja colorata, apicati intai un strat protector si apoi doua straturi subtiri de oja colorata.

Urmati sfaturile de mai sus si veti avea unghii pline de personalitate si stil!

Foto: MassageStueberl.de

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu